Define işareti nasıl çözülür


İşaret Nasıl Çözülür?

Antik Dönem toplumlarda sık sık yapılan savaşlar, ani baskınlar, çete ve eşkıya soygunlarına karşı insanlar ellindeki muhtelif değerleri korumak amacıyla saklama ihtiyacı duymuşlardır, hatta günümüz insanların kısmen uyguladıkları alışkanlıklardır. Gömü işleri ve düzenekler genelde taş ustaları, sert cisimlere şekil vermekte usta insanlar (heykel tıraşlar) tarafından yaptırılırdı.

Bir gömüye neden işaretleme düzeneğine ihtiyaç duyuldu? Bu sorunun cevabındaki genel mantık şöyledir. Gömü başta güvenlik nedeni ile yapılırdı, gömen insan ihtiyaç duyduğu an gelip kolay bulacak, kolay kazacak ve gömü yerini kendisinde başka kimseler bilmeyecek, kendisi almadan ölürse gömüyü neslinde dininde ırkında biri gelip bulsun alsın gibi mantığı yatmaktadır. Gömerken saklarken bile emniyet tedbirleri söz konusudur.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bişey sora bilirmiyim usta iki kaya var biri değirmen taşı öbürü mezar taşı yanlız bunlar karşılıklı iki kayanın arasında taş yığmalarla kapatılmış değirmen taşının üstünde yuvarlak işareti işaretin içindede bir tane i harfi bir tane dikdörtgen oyma işareti bir tanede oluk var oluk karşısındaki mezar taşına doğru mezar taşındada bir tane oluk var oda değirmen taşına doğru bakıyor yanı bir birine bakıyor oluklar değirmen taşındaki yuvarlakta yukarı bakıyor bu işaret ne anlama geliyor bi yardımcı olursan sevinirim usta

Adsız dedi ki...

ayrıca değirmen taşının üstünde oturma yeride var

Adsız dedi ki...

hep yalan yazıyorsunuz siz

Unknown dedi ki...

slm elımde cook ısaretler var ama yardımcı olacak bılgılı arkadas arıyorum ..tel 507 444 33 91

Adsız dedi ki...

Tüm definecilere selamlar.. Elinizdeki işaretlerin ne anlama geldiğini merak ediyorsanız buyrun define sitesine profesyonel definecilerden fikirler alın.
Define |
Define İşaretlerinin Anlamı | Define Çubuğu Yapımı

Definemerkezi dedi ki...

Define işaretleri Anlamlarını sitemizde bulabilirsiniz. Aklınıza takılan tüm define işaretleri ve yorumları burada.

Yorum Gönder

Küfürlü Argo kelimeler yayınlanmaz

top